• Veronica Hörland

Mitt hjärta tillhör skogenJag är i skrivande stund på väg till fjällen, men i huvudet är jag i skogen. Min kropp längtar efter mossa, gammal gran och lukten av bark och kåda. Jag älskar verkligen skogen!

Tänk om jag var tvungen att välja, skogen eller fjällen. Så svårt, båda ligger mig varmt om hjärtat.

Men jag tror ändå att jag väljer skogen, kanske för att den är mer tillgänglig för mig.

Det här med att behöva åka 60 mil för att njuta av fjäll känns tungt och lite jobbigt. Det måste planeras.

Skogen finns bara där runt knuten på huset. Och just i skogen är jag uppväxt, lärt mig leka och upptäckt mitt ursprung. I skogen har jag gråtit och skratta, skrikit och gått mil i tystnad. Den har dämpat ångest och hjälpt mig genom svåra tider.

Skogen känns tryggare, lugnare och ombonat. Som en kärleksfull mamma som håller sina armar runt dig.

Medans fjällen mer är som en stökig storebror som vill bråka med en. Den är vild och oförutsägbar. Lite skrämmande och busig. Vet aldrig riktigt vad man kan vänta sig av fjällen.


Men kärleken till vildmarken, det orörda, kommer alltid finnas inom mig. Jag har ett kall inom mig som ropar efter att få gå på stiglös mark utan mål.
2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla