• Veronica Hörland

Rävafallet.


Jag och barnen tog en tur till Rävafallet, ett litet mysigt vattenfall i skogen utanför Habo. Kan verkligen rekommendera en tur hit för den som har vägarna förbi!När man har parkerat bilen och traskat några hundra meter in i skogen möts man av denna vackra oas. Ett dånande hörs från vattnet när det med stor kraft tar sig fram över stenarna, solen letar sig ner i gläntan och kastar skuggor på marken, stora vackra träd omsluter allting och skapar en ombonad atmosfär. Det är verkligen en plats man längtar till, ofta.


Ibland måste man bara njuta av naturen och vara tacksam för det som ens sinnen plockar upp och omvandlar till ren lycka i kroppen!

Tanken var inte att stanna så länge, vi hade varken med mat eller dryck. Och lite synd kan jag tycka, för att just den tiden att sitta ner, äta tillsammans, prata och reflektera är en viktig del i mitt friluftsliv. Känslan av att naturen förenar oss, och får oss att komma varandra närmare.

Men ibland får man bara njuta av naturen och vara tacksam för det som ens sinnen plockar upp och omvandlar till ren lycka i kroppen. Med en personlig kris i livet just nu så är naturen extra viktig för mig. Det var skönt att även barnen fick komma iväg ut och leka av sig en stund, glömma bekymmer och bara få vara barn.
Rävafallet erbjuder stenar och berg att klättra på, en trolsk skog att utforska, och vatten klart nog att vilja bada i. Ett perfekt lekland, helt gratis.


Kasta kottar är alltid en given favorit hos Vide


Att jag går ut i skogen i civila kläder händer väldigt sällan. Man kan inte röra sig lika fritt som med friluftskläderna, så det är inte mitt förstahandsval att ha på mig.


Loke provade sin nya kamera och fick agera fotograf åt mig. Kändes väldigt lyxigt att ha en egen fotograf med sig.

Med våra kroppar fyllda av energi och själen lite lugnare åkte vi hemåt igen.


8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla